dolores-cannon
Dolores Cannon (1931-2014) a fost un pionier în terapia vieților anterioare care și-a dezvoltat propria tehnică de hipnoză regresivă în cei peste 45 de ani de experiență practică.

A fost un cercetător al istoriei străvechi a Pământului și al omenirii, al parcursului sufletelor dintr-o viață într-alta și în tărmurile dintre vieți – pe care le găsea a fi cele mai interesante – dar și al lumilor și raselor extraterestre, inclusiv al cazurilor de răpiri și interacțiuni cu extratereștri în timpuri recente.

Este autorul de succes a 18 cărți traduse în peste 20 de limbi și vorbitor pasionat înaintea audiențelor de pe toate continentele. A avut o minte ascuțită și curioasă, mereu neobosită și dornică să descopere și mai multe lucruri pe care să le împărtășească altora.

Prima expunere la viețile trecute

Dolores Cannon s-a născut pe 15 aprilie 1931 în St. Louis, Missouri, SUA. A trăit acolo împreună cu familia sa până la terminarea studiilor în 1947. S-a căsătorit în 1951 cu Johnny Cannon, militar de carieră, împreună cu care a trăit și a călătorit peste tot prin lume timp de 21 de ani, pe oriunde i-au purtat misiunile lui. Ea a urmat modelul soției obișnuite de militar, ocupându-se de casă și familie, până în 1968 când s-au petrecut câteva evenimente care i-au schimbat cursul vieții pentru totdeauna.

În anii ’60 Dolores și Johnny Cannon făceau sesiuni simple de hipnoză pentru a ajuta oamenii să scape de anumite obiceiuri (să renunțe la fumat, să reușească să slăbească, să se relaxeze și să-și îmbunătățească somnul, etc.).

Unul dintre medicii de la baza navală din Texas la care se aflau în 1968 l-a rugat pe Johnny să folosească hipnoza pentru a ajuta o pacientă. Era o femeie extrem de obeză cu care nu reușea să obțină progrese și care suferea de dereglare alimentară pe fond nervos. Avea tensiune mare și probleme cu rinichii. Medicul ar fi fost încântat dacă hipnoza ar fi putut măcar să o ajute să se relaxeze.

Pe la jumătatea sesiunii femeia a început să descrie scene dintr-o viață trecută, de pe când era o tânără fetișcană pusă pe distracție în Chicago-ul tumultos din anii 1920. Dolores și Johnny au rămas muți de uimire observând personalitatea femeii transformându-se complet. Tiparele vocii erau semnificativ diferite, iar gesturile corpului demonstrau cu totul alte maniere.

După ce a ieșit din transă femeia a redevenit ea însăși, fără să-și mai amintească nimic din ce povestise în timpul sesiunii. Cu toate că lucrurile erau extraordinar de ciudate și complet inexplicabile, ei au decis să continue sesiunile cu femeia, curioși în legătură cu ce ar putea descoperi astfel.

Pe parcursul următoarelor șapte luni Dolores și Johnny au făcut regresii cu femeia descoperind alte cinci vieți anterioare diferite. S-au dus înapoi în timp până la momentul la care sufletul ei a fost creat de Dumnezeu. Întreaga poveste face subiectul cărții Five lives remembered (publicată în 2009 în SUA, încă netradusă în limba română).

Propria metodă de hipnoză

Pe vremea când Dolores și Johnny făceau lucrurile acestea, subiectul vieților trecute și al reîncarnării nici nu intra în discuție. Era departe de a deveni atât de popular pe cât este în zilele noastre, fiind înconjurat de mister și prejudecăți. Cărțile scrise pe marginea acestui subiect erau puține și subțiri.

Neavând nimic după care să se inspire și resurse de unde să-și culeagă informații, dar fiind totodată lipsiți de orice fel de constrângeri și limitări, ei au creat propria lor metodă de a naviga împreună cu subiectul prin viețile trecute și propriile reguli, mânați de curiozitatea și de entuziasmul lor debordant.

La puțin timp după această descoperire Johnny a fost aproape ucis într-un accident de mașină de un șofer aflat sub infuența alcoolului. Printr-un miracol a fost salvat, dar a rămas imobilizat în scaunul cu rotile până la sfârșitul vieții. Din acest motiv, Dolores și Johnny hotărât să se retragă în Arkansas. Acolo Dolores s-a dedicat complet îngrijirii celor patru copii și a soțului, lăsând studiul hipnozei deoparte pentru o vreme.

Hipnoza devine practică cu normă întreagă

După ce copiii au crescut și au plecat de acasă fiecare la noile lor familii, Dolores a decis să își reia practica hipnozei de prin anii 1970. Fiind foarte dedicată și deschisă să lucreze cu oricine, a reușit să atragă oameni foarte diferiți și provenind din locuri felurite la sesiunile ei, în ciuda faptului că locuia într-un oraș mic de provincie.

La acea vreme sesiunile urmăreau vieți trecute din diferite perioade istorice și Dolores căuta să obțină detalii cât mai multe de la subiectul aflat în transă, pentru a putea face verificări minuțioase care să certifice că informațiile obținute sunt autentice. Astfel s-a familiarizat cu ideea de reîncarnare și cu călătoria în timp.

Contactul și discuția cu Subconștientul în transă

După mii de sesiuni de hipnoză regresivă Dolores și-a dat seama că informațiile detaliate care îi erau oferite în timpul transei de către clienți nu proveneau de la mintea lor conștientă, ci de la o parte mult mai vastă, mai puternică și mai plină de cunoaștere a sinelui clienților ei, și că mintea conștientă habar nu avea despre existența tuturor acestor lucruri. Ea a decis să numească această parte a sinelui Subconștient, căci era o parte care se regăsea la toate persoanele, dar se afla imediat sub nivelul conștient al minții, observând lucrurile.

Această parte putea oferi informații și detalii din viețile trecute în mare detaliu, spre deosebire de mintea conștientă, care rămânea fără răspuns la astfel de întrebări. După multe încercări, experimentând diverse tehnici, unele laborioase și lungi, mai directe sau mai indirecte, Dolores a perfectat propria-i metodă, simplă și directă, care implică lucrul cu vocea și tehnici de vizualizare. A numit-o Quantum Healing Hypnosis Technique (tehnica de vindecare cuantică prin hipnoză). Această tehnică permite contactarea directă și comunicarea cu Subconștientul oricărei persoane pentru a obține răspunsuri la orice fel de întrebări și oferă cadrul vindecării instantanee.

Iceberg

Subconștientul la care se referă Dolores în cărțile ei și atunci când face referire la tehnica de hipnoză pe care a dezvoltat-o are un cu totul alt sens față de modul în care folosesc psihiatrii și specialiștii din domeniul medical termenul de subconștient, fiind vorba despre o parte mult mai mare și mai profundă din fiecare din noi.

Religiile și învățătorii spirituali au încercat și ei să descrie și să denumească această parte din noi înșine de-a lungul istoriei folosind denumiri ca: Sinele Superior, Suprasuflet, EU-l Superior, Conștiința Christică, Conștiința Superioară, Mintea Universală, Unimea. Subconștientul i-a mărturisit lui Dolores în repetate rânduri că nu-i pasă ce nume îi dăm noi, EL ESTE pur și simplu, și este deschis să lucreze cu toți cei cu inima pură și intențiile curate.

Cărțile lui Dolores

Fiindcă subiectele despre care a scris au fost înaintea vremurilor ei, Dolores Cannon a întâmpinat dificultăți în a găsi o editură care să-i publice cărțile. În cele din urmă a hotărât să-și înființeze propria editură, Ozark Mountain Publishing, LLC, mai întâi pentru a scoate în lume noile informații care veneau către ea prin intermediul sesiunilor de hipnoză regresivă și mai apoi pentru a-i ajuta și pe alții să își publice lucrările pe teme metafizice și legate de spiritualitate.

În fiecare din cărțile pe care Dolores le-a scris a reunit informații sau fragmente de informații pe marginea câte unui subiect sau teme așa cum le-a obținut ea în sesiunile de hipnoză regresivă QHHT cu clienții ei, prelucrându-le și aranjându-le în așa fel încât să înfățișeze o imagine de ansamblu cât mai cuprinzătoare pentru cititorii ei.

Găsiți aici toate cartile lui Dolores Cannon în limba engleză, unele disponibile și în format Kindle.

Cele trei valuri de voluntari și Noul Pământ

cele-trei-valuri-de-voluntari-si-noul-pamant_1_fullsizeDintre toate cărțile lui Dolores Cannon aceasta este prima tradusă și publicată în limba română la Editura Livingstone.

Este o poveste fascinantă despre voluntarii care au fost chemați să ajute la salvarea Pământului. Cei care au chemat acești voluntari au văzut că cei care amenință existența și buna evoluție a Pământului sunt chiar oamenii.

Una dintre regulile aplicabile planetei Pământ este „Regula de non-interferență”. Ea impune ca nici o specie din exteriorul planetei să nu intervină în mod direct în evoluția acesteia sau a umanității. Însă felul în care planeta evoluează sau involuează nu este indiferent altor specii, planete sau galaxii, chiar dacă este o planetă atât de mică în comparație cu alte planete locuite.

Datorită interconexiunilor dintre tot ceea ce există, o potențială distrugere a Pământului ar perturba sau ar distruge alte civilizații sau lumi foarte îndepărtate. Din acest motiv ființele din acele lumi nu pot rămâne indiferente și ar prefera să ne vadă evoluând spre un Nou Pământ cu mai multă armonie, mai multă înțelegere, mai multă pace și iubire.

Fiindcă Regula de non-interferență nu le permite altfel, rămâne posibilitatea de a influența omenirea “din interior”, devenind parte din ea prin procesul încarnării. Pentru a pune în aplicare acest plan au fost chemați voluntari. Ei sunt ființe evoluate de pe alte planete, din alte universuri sau galaxii, care doresc să contribuie prin energia, experiența, abilitățile și cunoașterea lor la evoluția omenirii și a planetei.

Dolores a indentificat prin munca ei trei astfel de valuri de voluntari și povestește în această carte despre fiecare val, cu caracteristici, dificultăți și obiective.

Fiindcă atunci când intră în câmpurile mai dense ale Pământului aceste suflete uită cine sunt, de unde au venit și ce au de făcut aici. O vreme rătăcesc în căutarea a ceva ce nu știu ce este, simțind în același timp că nu aparțin acestei lumi și fiind în disonanță cu ea. Sunt suflete cu vibrație ridicată, adesea cu abilități speciale încă din copilărie, sensibile la energiile celorlalți, iubitoare și deschise. Misiunea lor este importantă pentru omenire și Pământ.

Mulți dintre cei ce vor citi această carte vor găsi răspunsuri pe care poate le-au căutat îndelung. De asemenea îi vor recunoaște pe alții din jurul lor și îi vor putea susține în a-și desluși Misiunea și Calea.

Cartea ei The Search for Hidden Sacred Knowledge este disponibilă în limba română din 3 decembrie 2019 și o găsiți în Shop, sub titlul CUNOAȘTERE SACRĂ STRĂVECHE. La cererea lui Dolores și cu susținerea și ghidarea ei am reușit să o facem disponibilă celor pasionați de scrierile ei. Și vor mai urma și altele.

Cei dornici să afle mai multe despre moștenirea lui Dolores Cannon o pot face accesând:

  • pagina ei
  • site-ul editurii înființate de ea, unde se găsesc cărți și materiale audio despre munca și descoperirile ei;
  • canalul Dolores Cannon de pe YouTube, pentru înregistrări și interviuri interesante.