tiny_silver_owl_and_key_charm_necklace_by_acciolucius-d5fw1ic

Voi ști de mine în timpul sesiunii?

Hipnoza regresivă QHHT prin metoda dezvoltată de Dolores Cannon presupune intrarea treptată într-o transă foarte profundă. Nu este nimic brusc în procesul de intrare în transă. Iar în timpul transei, la cele mai multe persoane, se păstrează o anumită stare de conștiență. E ca și cum ar ști că sunt întinse pe canapea și fac această sesiune, și în același timp ar vedea – cu ochiul minții, dar foarte aievea – desfășurarea evenimentelor, cu foarte multe detalii precise, cu emoții, într-o succesiune cu sens.

Îmi voi aminti ceva când îmi voi reveni din transă?

Cele mai multe persoane își aduc aminte ce au văzut în timpul transei. Dolores Canon spunea că undeva sub 4% din miile de cazuri pe care a lucrat s-a întâmplat să nu își reamintească nimic din ce au experimentat. Am constatat totuși că este suficient de frecventă situația în care subiectul să nu își amintească prea multe detalii din partea de discuție cu Sinele Superior, când conectarea este mai profundă chiar decât în prima parte, în care sunt reamintite viețile trecute. Oricum ar fi, este însă destul de obișnuit ca multe detalii să treacă în uitare odată cu trecerea timpului și pentru acest motiv sesiunea este înregistrată audio.

Cum pot ști că ce am spus în timpul sesiunii nu e cumva o invenție a minții mele și că e adevărat, autentic?

Cel mai clar semn este dat de emoții care, atunci când apar, sunt un semn de autenticitate pentru că nu pot fi trucate de minte. Mulțimea detaliilor și logica evenimentelor – unele foarte complicate și neobișnuite – sunt alte indicii importante. Este ceva special când vocea și vocabularul subiectului se modifică atunci când acesta “intră în pielea” diferitelor personaje din viețile pe care și le reamintește sau când începe discuția cu Sinele Superior. În cele din urmă, soluția, răspunsurile și/sau vindecarea primite prin intermediul sesiunii sunt indiciile cele mai relevante, fiindcă aduc îmbunătățirea vieții persoanei care a participat la sesiune.

În plus, în timpul sesiunii terapeutul știe când subiectul a intrat în transă și în ce stare este urmărind semnele corpului și alte indicii legate de respirație, voce, limbaj.

În timpul sesiunii pot vedea și vieți mai urâte sau neplăcute?

EU-l/Sinele Superior al celui care intră în transă este cel care selectează, din toate viețile/experiențele pe care acesta le-a trăit vreodată, 1-2 vieți pe care le consideră cele mai relevante la momentul sesiunii, pentru a aduce la suprafață informațiile care să răspundă cel mai bine întrebărilor sau preocupărilor subiectului. Există posibilitatea ca tocmai unele vieți mai “urâte” sau “neplăcute” să conțină vindecarea sau răspunsurile căutate. Cel mai adesea, în timpul unor astfel de vieți subiectul a trăit traume care, din diverse motive, nu au fost complet procesate, și fragmente din acestea s-au transferat în viața prezentă ca informații reziduale. Aceste informații reziduale pot produce interferențe în viața prezentă a subiectului. Pot apărea semne sau afecțiuni fizice, fobii inexplicabile, afinități, frici, talente, etc.
Este important de reținut că subiectul are posibilitatea, pe parcursul întregii sesiuni, să aleagă dacă dorește să experimenteze din nou acea traumă și să simtă ce a simțit atunci, sau NU – caz în care poate urmări derularea secvențelor ca un observator detașat.

Voi simți vreun fel de durere în timp ce retrăiesc viața trecută?

Unele experiențe din vieți trecute pot implica durere fizică sau emoțională. Vindecarea acelei experiențe poate fi desăvârșită uneori doar prin conștientizarea poveștii respective, din postura observatorului detașat. În unele cazuri retrăirea emoțiilor contribuie de asemenea la vindecare. Alegerea aparține subiectului – durerea este opțională în acest proces, după cum este în general în experiențele pe care ni le alegem să le trăim.

Există posibilitatea să nu mă mai întorc din hipnoză?

Tehnica de hipnoză regresivă QHHT dezvoltată de Dolores Cannon în cei peste 40 de ani de experiență conține elemente de siguranță, pentru ca astfel de situații să fie excluse și pentru ca persoana să se simtă și să fie în siguranță pe întreg parcursul întâlnirii.

E un păcat să faci hipnoză regresivă?

Reîncarnarea este un concept filozofic sau religios prin care se consideră că un aspect al unei ființe vii începe o nouă existență într-un corp fizic diferit sau într-o altă formă după fiecare moarte biologică.

Se pare că discuția despre reîncarnare este strâns legată de cea despre preexistența sufletului și de ideea de judecată pe care divinitatea o face asupra vieții trăite, pentru a acorda o recompensă sau o pedeapsă. Religiile monoteiste (creștinismul, iudaismul și islamismul) susțin unicitatea sufletului și consideră că ideea de reîncarnare este incompatibilă cu învățăturile lor, căci cum ar putea fi recompensat sau osândit un suflet după faptele sale dacă ar trăi mai multe vieți? În același timp, ideea de reîncarnare se află la baza hinduismului și budismului și a fost recunoscută de susținătorii Kabalah, de Rosacrucieni, de Cathari. În vremurile trecute era recunoscută de nativii nord-americani, de inuiți, de azteci, de incași, de curentele străvechi din Egiptul antic, de celți, de pitagoreici – practic o putem întâlni în diverse locuri de pe glob pe parcursul istoriei cunoscute. În funcție de credințele și informațiile cu care rezonează și la care a avut acces o persoană poate crede sau nu în ideea de reîncarnare și este liberă să aleagă cum dorește să se poziționeze în legătură cu acest concept.

Din experiența noastră, atunci când o persoană se află în conflict cu ideea reîncarnării, are reticențe în legătură cu existența vieților anterioare sau se teme de o astfel de posibilitate, dacă alege să facă o sesiune de hipnoză regresivă QHHT va vedea/își va reaminti scene din trecutul din viața prezentă (cel mai probabil). Sinele Superior alege întotdeauna acele scene/amintiri care pot aduce răspunsurile cele mai potrivite și oferă și explicațiile necesare procesului de conștientizare spre a susține vindecarea.

Eu sunt greu de hipnotizat. Poate oricine poate să intre în transă?

Starea de transă este o stare foarte obișnuită pentru cei mai mulți oameni. Atunci când urmăresc televizorul, când șofează și încetează să mai observe clădirile pe lângă care trec, când o discuție la care participă trece în fundal și atenția se mută în gol, oamenii se află într-o stare de transă ușoară. Prin urmare nu e o stare de care să fim străini. Este adevărat însă că persoanele cu o minte mai activă și care doresc să se afle în permanență în control sunt mai greu de indus într-o stare profundă de transă. Însă majoritatea covârșitoare a persoanelor care doresc să experimenteze hipnoza regresivă QHHT dezvoltată de Dolores Cannon sunt persoane deschise și dornice să afle mai multe, astfel că procentul celor care să nu intre în transă este mic. Dolores sugera celor cu o minte aprigă să-și invite Mintea să ia un loc alături și să observe informațiile care vor apărea, în ideea că ar putea învăța unele lucruri noi și foarte interesante. Astfel persoana se poate relaxa, observa și povesti scenele care se deruleaza. O persoană care se știe ca având o minte mai activă și dornică de a fi în control, dacă dorește să experimenteze această metodă cu succes, poate de asemenea să se informeze mai mult, să pună mai multe întrebări despre proces terapeutului, pentru a se simți mai “în control” și a se deschide mai ușor.

Problemele mele se vor rezolva în urma sesiunii sau mai trebuie și eu să fac ceva?

Depinde. Există mai multe situații, mai multe posibilități.

În situația în care afecțiunea fizică sau blocajul se manifestă datorită unor informații reziduale din alte vieți care interferează într-un anume fel cu viața prezentă, atunci Sinele Superior (de obicei) va revela cauza și va vindeca/dizolva acele energii/informații reziduale – mai ales dacă nu există vreun motiv/beneficiu pentru care să nu o facă. Astfel vindecarea sau deblocare se poate întâmpla pe loc sau într-un interval relativ scurt de timp.

Uneori blocajele sau afecțiunile apar deoarece persoana nu face ceva ce ar trebui să facă sau cum ar trebui să o facă în viața prezentă, din perspectiva Misiunii Personale din această viață. Astfel corpul dă mesaje, semne, indicii despre natura conflictului. De cele mai multe ori, pentru acest gen de situații Sinele Superior va explica DE CE se întâmplă ce se întâmplă și ce ar trebui persoana respectivă să schimbe, să conștientizeze, să înțeleagă pentru ca lucrurile să se deblocheze sau să se vindece. Având liber arbitru, după ce află ce poate face, persoana din viața prezentă poate alege DACĂ face aceste schimbări sau dacă le mai amână sau dacă nu le va face deloc. Orice alegere are consecințele ei și ne determină viața.

Mai pot exista și alte situații. De exemplu, un suflet cu o vibrație înaltă, care nu a mai fost încarnat anterior pe planeta Pământ sau care a avut puține încarnări anterioare, poate întâmpina dificultăți în a-și crea un corp adecvat energiei sale sau în a se adapta la densitatea planetei. Într-un astfel de caz Sinele Superior va oferi informații, sfaturi și/sau ajustări la nivelul corpului pentru a îmbunătăți (cel puțin parțial) experiența. O altă situație: sufletul și-a ales să aibă o anume afecțiune a corpului (din diverse motive) pentru că aceasta este experiența pe care alege să o trăiască – atunci Sinele Superior îi va reaminti acelei persoane că nu e vorba de nici o pedeapsă divină și că este alegerea ei. Și o va face cu toată dragostea și compasiunea.

Însă experiența ne-a arătat că pot apărea tot felul de situații neașteptate, soluții incredibile, răspunsuri pe care nu ni le-am fi putut închipui înainte. Astfel că deschiderea e cea mai nimerită.

Putem face sesiunea și prin Skype?

Viața este plină de neprevăzut prin natura ei, iar o sesiune la distanță are anumite riscuri. Se poate întrerupe conexiunea la internet, curentul electric, echipamentele IT pot fi afectate din diverse motive sau, pur și simplu, persoana în transă poate începe să vorbească în șoaptă, să se îndepărteze de microfon sau din spațiul de lucru, etc. Facilitatorul aflându-se la distanță nu ar putea nicicum interveni într-o situație de acest fel și sesiunea ar rămâne suspendată până la reluarea conexiunii. Din aceste motive sesiunile de hipnoză regresivă QHHT se desfășoară cu subiectul și facilitatorul față în față.

Îndrăznește