Joi, 13 decembrie ne-am pornit spre Sibiu pentru a participa la a doua ediție a târgului de carte de sănătate și terapii complementare AlterNativ. Invitația fermă (mai ales energetic) pe care ne-a făcut-o Anca Vasilescu a creat spațiul necesar în programul nostru și a aliniat planetele și alte resurse pentru ca noi să ne prezentăm la locul faptei. Într-atât ne-a vrut Universul acolo, încât toate emoțiile și obstacolele au fost spulberate.

Nici înainte de prima ediție nu am înțeles de ce universul ne vrea la un târg, la care să ținem o conferință despre hipnoză. Aducem în discuție o tehnică de vindecare controversată, învăluită în multe prejudecăți și frici, pe care o mai și propunem spre experimentare în grup, la fața locului. Și toate acestea într-o țară ortodoxă, în care deschiderea către explorarea vieților trecute stă încă sub semnul păcatului. Iar de data aceasta în Ardeal – o zonă conservatoare a țării, în care oamenii te măsoară și cu privirea și cu sufletul bine de tot înainte de a te primi în cotloanele intime ale vieții lor.

Am simțit însă hotărârea universului ca pe cea a unui câine ciobănesc harnic și vesel care-și strânge turma să o bage într-un țarc până la înserare. În acest caz noi am fost turma, cu toate emoțiile și prejudecățile noastre. Dar după ce am înțeles și am urmat semnele, am făcut ceea ce s-a cerut de la noi și ne-am oferit darurile, am primit și noi, la rândul nostru daruri de la univers.

Cel mai frumos dar a fost numărul mare de oameni cu inimile deschise și mințile însetate de cunoaștere care au venit la conferințele noastre. Cel mai frumos e să dăruiești. Și am avut cui dărui. Contextul fusese cu har creat astfel încât spațiul să se umple de idei și informații, de știință și lucruri care fac viața mai bună și mai frumoasă. Iar oamenii au simțit asta și au venit acolo.

La prima ediție ne-a surprins numărul mare de oameni care citiseră cărțile lui Dolores Cannon și urmăriseră filmulețe cu ea de pe internet. Discuția a avut astfel deja o bază de la care am putut crește. Ne-a bucurat apoi faptul că aproape toți cei care au participat la conferință au rămas și la atelier, pentru a experimenta hipnoza în grup. A fost o întâlnire magică atunci, care a deblocat și activat în cei prezenți multe lucruri.

Întâlnirea din acest an a fost copleșitoare. Atrași ca de o forță invizibilă foarte mulți oameni au venit să povestim despre modul în care experiențele din alte vieți ne pot influența prezentul și despre cum ne putem elibera de poveștile noastre trecute. Sala de consiliu a Bibliotecii Astra a devenit aproape neîncăpătoare pentru cei care au dorit apoi să încerce hipnoza de grup. Seara s-a încheiat târziu, cu multe împărtășiri și discuții aprinse pe marginea impresiilor din hipnoză.

alternativ
Atelierul de hipnoză de grup din 2018

Când ceri, ți se va da. Am simțit că răspundem unei dorințe nerostite a sufletului sibienilor. Și noi, și alți expozanți aduși acolo de univers în același fel. Oameni frumoși cu daruri de dat au fost convocați acolo pentru sibieni.

Am văzut oameni de toate vârstele și categoriile care s-au bucurat că a existat o a II-a ediție AlterNativ. Inimile lor tânjeau după o nouă oportunitate de a afla lucruri noi, de a schimba idei cu terapeuți, magi, vraci și șamani moderni. Am văzut suflete luminoase căutând Adevărul. Oameni umblând cu programul conferințelor și atelierelor în mâini, pe care aveau multe cerculețe în jurul subiectelor care îi interesau. Aceste persoane au fost alături de noi în toate cele trei zile, ca și când am fi fost cu toții captivi din proprie voință pe o navă plutind într-un alt univers. Un univers dedicat evoluției sufletului, cunoașterii și experimentării unor produse și terapii alternative. Un univers al schimbului și împărtășirii, care ne-a schimbat pe toți până în final.

Mulțumim tuturor inimilor deschise pentru că au emis intențiile lor pure în univers, pentru că au auzit chemarea și au făcut pașii necesari pentru a se afla în spațiul AlterNativ. Mulțumim organizatorilor pentru bucuria și dăruirea cu care au creat punți între lumea reală și cea a spiritului. Mulțumim forțelor nevăzute care ne-au asistat și ne-au adus împreună într-un spațiu al magiei și transformării.

Să ne revedem cu bine și în anul care vine! Integrare ușoară tuturor celor care s-au aflat acolo.