Sunt oameni care doresc să știe dinainte de câte sesiuni de hipnoză cuantică QHHT e nevoie pentru a se face bine. Dolores Cannon, cea care a creat această tehnică, spunea că o sesiune e suficientă pentru a vindeca ce ai de vindecat, dar și pentru a primi răspunsurile la întrebările tale.

În cele ce urmează am să explic această perspectivă, dar și înțelegerea la care am ajuns în urma experienței acumulate până acum, care nuanțează puțin lucrurile.

Ce spune știința despre eficiența hipnoterapiei?

Hipnoza a fost subiectul unui număr considerabil de studii. Eficiența hipnoterapiei a fost demonstrată științific prin cercetări vechi deja de zeci de ani.

Un studiu comparativ cu rezultate excepționale a fost efectuat de către Alfred A. Barrios, doctor în psihologie și colegii săi și publicat în revista „Psychotherapy”, volumul 7, numărul 1 și în revista „American Health”din SUA în 1970. Concluzia studiului a demonstrat următoarele:

Psihanaliza

38% recuperare

după 600 de sesiuni

Terapia comportamentală

72% recuperare

după 22 de sesiuni

Hipnoterapia

93% recuperare

după 6 sesiuni

Potrivit acestui studiu, hipnoterapia poate fi mai eficientă și mai rapidă decât alte abordări tradiționale. Studiul se referă la hipnoza clinică.

Problemele noastre au în spate un dezechilibru energetic

În spatele oricăror simptome fizice, blocaje emoționale, tipare mentale, probleme relaționale sau de stare de bine, se află mai întâi un dezechilibru energetic. După ce s-a creat, el tinde să existe în câmpul nostru energetic, în aura noastră, pentru o perioadă de timp (mai scurtă sau mai lungă), până să înceapă să își producă efectele în plan concret.

De exemplu, cancerul nu apare peste noapte. Noi poate îl descoperim „peste noapte”, dar dezechilibrul energetic care a produs manifestarea fizică pe care o numim cancer, a apărut cu foarte mult timp înainte. Uneori chiar cu zeci de ani înainte. Dar persoana a ignorat primele simptome ale dezechilibrului, care erau mai fine, mai discrete, și le-a considerat mărunte, le-a neglijat sau chiar le-a desconsiderat cu totul. „Nu mă face pe mine atâta lucru”. Însă timpul nu face ca toate lucrurile „să se rezolve de la sine”.

Dezechilibrele energetice pe care vrem să le rezolvăm în prezent e posibil să fi apărut în viața prezentă ori în alte vieți. Regresiile în vieți anterioare confirmă acest lucru.

De fapt, noi suntem rezultatul faptelor și experiențelor noastre din alte vieți, al celor din viața prezentă și a ceea ce am moștenit de la străbunii noștri.

Dacă dorim să obținem vindecarea de sine trebuie să luăm în considerare că va fi necesar să vindecăm dezechilibrele energetice care provin din toate aceste trei surse (asta fără să punem la socoteală surse externe, cum ar fi energii trimise de alții).

Lăsăm deoparte energiile moștenite de la străbuni și pe cele din surse externe pentru a simplifica explicația mai departe, cu toate că și ele pot fi adresate în hipnoza QHHT.

Cum poate fi o sesiune QHHT suficientă

Imaginează-ți viețile tale ca pe niște piese de domino așezate în șir indian, la o mică distanță una de cealaltă. Și gândește-te că ele sunt unite de un tub subțire, prin care circulă un lichid. De fapt circulă informație… Informații, energii, emoții vin către noi, în prezent, de la toate viețile noastre anterioare, ne irigă corpul și câmpul energetic. Ne influențează energia din prezent.

Uneori în viețile trecute am trecut prin greutăți, prin pierderea oamenilor dragi, prin traume (fizice sau emoționale, sau chiar psihice). Și uneori nu am depășit acele evenimente total. Cumva nu ne-am desprins de ele complet. O parte din noi, din subconștientul nostru „încă e acolo”, încă „retrăiește asta”, încă „e cu mintea acolo”. Evident, folosesc aceste expresii ca să transmit ideea, vă rog să nu înțelegeți ad literam.

Când sufletul vine să se întrupeze în acest corp din prezent, el imprimă în celulele corpului nostru din prezent, energiile reziduale ale acelor experiențe. După un timp, corpul nostru vrea să ne ajute să le eliberăm și încearcă să ne atragă atenția asupra lor. Și o face sub forma unor simptome. Corpul vrea să ne ajute, făcând asta, pentru că… a venit momentul.

Prin sesiunea QHHT ne putem duce, folosind starea de hipnoză, direct la sursă, la cauza problemelor noastre din prezent. Aducem în conștiință evenimentul care a dus PRIMA OARĂ la crearea dezechilibrului energetic aflat în spatele simptomelor noastre. Vedem ce s-a întâmplat de fapt – scoatem amintirea la suprafață. Apoi, cu ajutorul Sinelui Superior, identificăm ce efect(e) are acel eveniment asupra noastră în prezent. Cum ne afectează în prezent? Ne afectează fizic, emoțional, mental, relațional, în alt fel? După ce Sinele Superior diagnostichează aceste efecte, el poate să și curețe, să vindece aceste efecte.

Așadar, nu schimbăm trecutul. Nu schimbăm ce s-a întâmplat. Nu schimbăm faptele – ce s-a întâmplat ne-a adus unele lecții, o experiență, poate niște daruri, care ne fac cine suntem acum. Dar, cu ajutorul Sinelui Superior, lucrăm la îndepărtarea energiilor reziduale rămase de acolo, pentru ca în prezent să putem să avem energia noastră cât mai curată și focalizată pe ce avem Acum de făcut.

Alteori, Sinele Superior vrea să ofere persoanei tabloul mai mare, pentru ca ea să înțeleagă mai bine ce s-a întâmplat de fapt. Poate atunci (în viața trecută) a rămas cu o impresie greșită asupra faptelor, poate nu a știut sau nu a avut acces la toate informațiile. Și, poate a tras o concluzie greșită, pe baza informațiilor incomplete, cu care a plecat mai departe în viețile următoare. Prin sesiunea QHHT, are loc o schimbare de perspectivă asupra evenimentelor din viața trecută. Iar această schimbare de perspectivă ne poate elibera din povestea aceea.

Când prin sesiunea de hipnoză QHHT ne ducem la cauza originară a problemelor sau simptomelor noastre din prezent, și vindecăm, eliberăm, conștientizăm, ce avem de conștientizat de acolo, o sesiune QHHT este suficientă. Pentru că e ca și când am secționa tubul acela prin care curge lichid, de la viața în care ni s-a întâmplat trauma, până la viața prezentă. Și tâind tubul, în prezent nu mai primim energiile din trecut, care să ne perturbe viața.

Probleme cu multe straturi

Uneori, situația e diferită.

Se poate ca peste cauza originară, în viețile care au mai urmat până la viața prezentă, persoana să mai fi adăugat alte straturi, alte dezechilibre energetice, rezultate din alte traume similare. De fapt, dezechilibrul inițial a atras ulterior experiențe asemănătoare – pentru că trebuie să ne învățăm lecția, nu-i așa? Experiențele asemănătoare au tendința să producă efecte asemănătoare.

Când peste cauza originară s-au mai adăugat alte straturi avem de a face cu o problemă cu multe straturi. Problema noastră e ca o ceapă.

Rezolvarea unei situații în care problema noastră are mai multe straturi se poate face într-o sesiune sau în mai multe sesiuni. Iar asta depinde de mai mulți factori, după cum am să detaliez în continuare.

Problema cu multe straturi se rezolvă dintr-o sesiune QHHT dacă ne ducem, în transă, direct la cauza originară. La fundația pe care s-au depus toate celelalte straturi mai noi. Vindecând cauza originară, restul straturilor se vor dezintegra de la sine, lipsindu-le (de acum) fundația.

Uneori, efectul de dezintegrare al problemei cu multe straturi arată exact ca în video-ul de mai jos. În sesiune noi lucrăm poate pe o singură viață, pe prima piesă din domino, cauza originară… cea de la care a început totul… de care depind toate straturile care au făcut problema să fie complexă și greu de dibuit prin alte metode. Mișcăm piesa aceea și începe să se prăbușească toată contrucția care formează problema noastră cu multe straturi.

Sursa video – YouTube

Prima impresie după o astfel de sesiune poate să fie că n-am făcut mare lucru. Pentru că, poate, la prima vedere, cauza originară nu pare așa de importantă încât să dea toate simptomele din prezent. Însă succesul acestei sesiuni se vede în timp. După ce trece timpul, poate chiar după ce a trecut un an, persoana poate privi în urmă și să-și dea seama că… de acolo a pornit totul.

E absolut impresionant să privești – în timp – efectele unei astfel de experiențe. Și nu poți să nu rămâi impresionat de felul în care Sinele Superior face astfel de procese profunde. Un asemenea proces ajută persoana să vindece foarte multe vieți, într-un timp relativ scurt.

Excepții de la regulă

câte sesiuni
Sursa foto – pixabay.com

Experiența mi-a arătat că există excepții și că o singură sesiune de hipnoză QHHT nu este suficientă în unele situații. Eu însămi am făcut până în prezent 5 sesiuni QHHT pentru mine (cu ajutorul colegei mele Violeta Stoica). Și declar că am să mai fac, pentru că văd efectele pozitive ale acestui tip de experiență în viața mea.

De ce apar aceste excepții?

  1. Nu suntem toți la fel și în aceeași etapă de evoluție.
  2. Unii nu se duc la cauza originară a problemelor lor din prima sesiune. Din diverse motive.
  3. Nu e momentul să se vindece tot.
  4. Unii nu cred că merită să primească vindecarea.
  5. Unii nu cred că e posibil să primească vindecarea.
  6. Se bucură de unele beneficii ascunse ale faptului că există problema încă.
  7. Unele lucruri se ocultează (se ascund) atât clientului, cât și facilitatorului.
  8. Există interferențe din partea unor energii de vibrație joasă (și atunci e necesară o curățare energetică înainte).
  9. Primești cât poți duce.

1. Nu suntem toți la fel

Până în 2020 veneau la hipnoză persoane care mai fuseseră la terapii alternative, la grupuri de meditație, la diverse evenimente spirituale. Majoritatea citiseră cărțile lui Dolores Cannon, dar și alte cărți din categoria spiritualitate. Erau familiarizați cu folosirea elementelor de vizualizare, al faptului că în terapie poate apărea katharsis, că pot apărea diverse senzații corporale. Înțelegeau că terapia presupune asumarea, inclusiv a faptului că, după un proces profund pot apărea simptome de integrare energetică.

În 2020 mulți oameni au stat în casă și au descoperit video-urile lui Dolores – care până atunci fuseseră mai puține online și avuseseră succes mai mic. Imediat după acele video-uri unii au venit direct la hipnoză. Nu e nimic rău în asta – teoretic, procesul acesta e pentru oricine și oricine îl poate face. Practic, un pic de experiență anterioară în zona de terapii alternative și meditație, și un vocabular comun, fac lucrurile mai ușoare și mai profunde.

Cineva care a mai accesat alte terapii alternative, experiențiale, are (de obicei) o mai mare deschidere. O parte din blocajele sale au fost deja lucrate – măcare o parte din cele din viața prezentă. Aceste lucruri împreună ne permit să avem la hipnoza QHHT un proces mai profund. Și fricile visavis de proces sunt mai mici. (Poate hipnoza e ceva nou, dar să plângi când vezi niște imagini în mintea ta ți s-a mai întâmplat la alte terapii, așa că acum ți se pare firesc.)

2. Unii nu se duc la cauza originară din prima

Noi, oamenii, avem personalități diferite.

Unele persoane au nevoie să facă procesele de vindecare de sine mai încet… să o ia cu binișorul. Poate întâi vor să se familiarizeze cu fața, vocea și stilul terapeutului, să înțeleagă procesul. Pentru ca abia apoi, la o a doua sesiune, să fie mai deschiși, să lase mai mult controlul și să vadă ce e în subconștientul lor cu onestitate.

Alte persoane sunt curajoase și aventuriere, iau totul în piept și se aruncă în experiență dintr-o stare de abandon aproape total.

E important să ne recunoaștem și să ne acceptăm felul nostru unic de a fi și să ne oferim timpul de care avem nevoie pentru a face pașii către vindecarea pe care ne-o dorim. Dacă ne comparăm cu alții, cresc șansele să acumulăm frustrări sau chiar dezamăgiri, care să ne țină pe loc.

Este foarte important, pentru a putea avea un proces profund, să existe o relație de încredere între facilitator și client. Dacă nu îți place vocea mea, fața mea, felul în care pun problema, atunci este mai bine să cauți pe cineva care simți că vorbește pe limba ta. Iar treaba aceasta funcționează și invers – și facilitatorul poate avea situații în care să să simtă că nu poate lucra bine cu o persoană. Ca adulți e bine să recunoaștem aceste lucruri și să le exprimăm, cu respect, pentru a crea condițiile cele mai bune pentru vindecare.

3. Nu e momentul pentru mai mult

Ideea că nu e momentul pentru a merge direct la cauza originară din prima sesiune poate fi greu de acceptat pentru o persoană rațională și care dorește controlul.

„Cum? Păi, eu am venit la hipnoză pentru că vreau să mă vindec și să aflu răspunsurile la… 49 de întrebări! Cum să nu fie momentul? Sunt o persoană hotărâtă, m-am documentat și vreau!”

Dar ce vrea mintea ta și ce vrea sufletul tău, și Sinele tău Superior, s-ar putea să nu se suprapună exact. Atitudinea „EU VREAU, și am venit să primesc de toți banii” s-ar putea să fie una care să atragă dezamăgire. E bine să îți dorești și să știi ce vrei, dar în același timp să îngădui miracolului să se petreacă. „Misterioase sunt căile Domnului” e o expresie care se aplică și sesiunilor de hipnoză QHHT.

Tocmai faptul că putem obține rezultate dincolo de ceea ce poate mintea noastră să anticipeze sau să planifice, este cel mai mare avantaj al acestei tehnici. Deci, dă-i voie să facă asta pentru tine.

Iar pentru unii chiar nu a venit timpul pentru vindecare (completă). Poate pentru că mai au nevoie să învețe câte ceva, să mai trăiască puțin din lecția aceea, să interacționeze din acel context cu alte suflete.

4. Unii nu cred că merită

Faptul că unii nu cred că merită vindecarea, deși vin la sesiune și o cer, cu gura și cu mintea, e iarăși un paradox. Dar acest lucru a apărut în unele sesiuni, tocmai în momentele în care Sinele Superior identificase cauza simptomelor lor și vroia să facă curățarea energiilor blocate.

Sinele Superior în 98% din cazuri face vindecarea și ne transmite că persoana merită să o primească. Sunt foarte puține cazurile în care mesajul vine că nu o să facă vindecarea, pentru că omul trebuie să trăiască acea durere/simptome, etc. O altfel de explicație ar fi că asta e karma sa, să continue cu aceste simptome.

Însă spatele convingerii cuiva că nu merită să primească vindecarea se află VINA. Desigur, este vorba despre o vină din subconștient, uitată de mult, dar care (iată) își face efectele în viața prezentă a persoanei. Cu vina putem lucra și putem negocia cu succes în marea majoritate a cazurilor, exact când o găsim. Sinele Superior ne poate spune de unde vine această vină care ne pune în blocaj și ne ajută să scăpăm de ea.

Există cazuri în care persoana are nevoie de un timp, ca să contempleze de unde vine vina și să să se ierte. Ca apoi să își dea voie să primească ajutor, să se deschidă din nou și să înceteze să se mai pedepsească în diverse moduri (inconștient sau conștient). Atunci vom închide sesiunea și vom face o a doua sesiune după ce persoana s-a iertat, ca să finalizăm procesul.

5. Unii nu cred că e posibil

Credințele noastre ne pot limita experiențele în general. Când vine vorba de vindecare, prin hipnoză sau prin alte metode, putem să blocăm vindecarea prin faptul că nu credem în această variantă. Ne anulăm singuri această posibilitate.

Dacă îți dorești vindecarea, dar nu crezi că tu o poți primi, e bine să iei în considerare că terapeutul care lucrează cu tine e posibil să nu dorească să își asume să facă această muncă de lămurire cu tine. E un efort prea mare, cu șanse mici de reușită. E greu să lucrezi cu credințele omului și e mai bine să nu o faci din start.

Când cineva își dorește cu adevărat vindecarea și crede în ea, acea persoană se deschide din interior către toate posibilitățile existente și se luptă pentru ele. Într-un astfel de caz un terapeut poate să te asiste, să te susțină, să fie alături de tine în acest proces. Dar tu îl faci, din interior în primul rând, din decizia ta. Și atunci apar rezultate mai bune.

6. Există beneficii ascunse la care nu renunți

Acesta e un alt subiect greu de discutat și recunoscut. Dolores spunea că atâtat timp cât cineva are și cel mai mic beneficiu din boala/suferința sa, la care nu e dispus să renunțe, vindecarea nu este posibilă.

Un beneficiu al bolii poate fi că persoana primește dragoste de la oamenii din jur. Că nu mai e nevoită să dea, ci toată lumea să îi ofere. Că acum se pune pe primul loc, poate pentru prima oară – și nu știe cum să o facă altfel. Pentru unii boala e o pauză de la zbuciumul vieții. Pentru alții e consecința faptului că nu știu să spună NU. Pentru alții boala e o scuză sau un paravan pentru lipsa de voință, pentru lene sau pentru dorința de a rămâne în zona de confort.

Cînd cineva a încercat multe terapii și încă nu a găsit o soluție, poate e bine să se gândească dacă nu cumva are beneficii ascunse din situația în care se află. Nu va fi comod să recunoască așa ceva, dar e de mare folos, pentru că poate debloca situația.

7. Unele lucruri se ocultează

Uneori blocajul pe care îl căutăm este dincolo de zona de confort și deschidere atât a clientului, cât și a facilitatorului. Informațiile la care avem acces prin hipnoză sunt menite să ne crească și să ne transforme pe amândoi – atât clientul, cât și facilitatorul. Sinele Superior are un plan cu amândoi. Dacă nu suntem pregătiți niciunul pentru o anumită informație, cu toate că ea e în spatele blocajului clientului, e posibil să nu o aflăm.

După un timp, dacă nivelul de vibrație și conștiință al ambilor se schimbă, alte lucruri pot deveni posibile. Din acest motiv, după ce are loc o sesiune de hipnoză, vibrația crește, nivelul de conștiință al persoanei crește și se creează mai mult spațiu pentru o informație de o calitate superioară sau de o altă profunzime în a doua sesiune.

8. Interferențe energetice

În timp am constatat că există persoane foarte încărcate energetic care, tocmai din pricina acestei încărcături, au sesiuni de hipnoză care se derulează mai greu.

Când vine vorba de interferențe energetice nu ne referim la energii reziduale și emoții blocate din alte vieți.

Există unele entități energetice care exercită o forță de control asupra unor persoane. Multe persoane au entități negative în aură, dar cu o putere mică. Acelea nu reprezintă (neapărat) un impediment pentru o bună sesiune.

Prezențele mai întunecate, nevăzute, din preajma unor persoane, tind să blocheze percepțiile sale în transă. Produc interferențe și tind să împiedice comunicarea cu Sinele Superior.

Mai degrabă vom găsi astfel de entități la persoanele care consumă sau care au consumat droguri, cu istoric de depresie severă, tendințe sau gânduri de suicid, cu o gândire negativistă sau autodistructivă, psihotice, cu tulburări mintale, care aud voci (eventual contradictorii, care le îndeamnă la fapte negative).

Dacă vă regăsiți în rândurile de mai sus, este bine să menționați aceste lucruri dinainte facilitatorului cu care alegeți să lucrați. Acesta vă poate recomanda o curățare energetică înainte de a programa sesiunea QHH sau poate să vă recomande alte terapii mai potrivite pentru moment. În lipsa unei curățări energetice înainte de sesiune, e bine să țineți cont de faptul că sesiunea e posibil să nu se ridice la nivelul așteptărilor creat de cărțile lui Dolores Cannon.

Când câmpul este poluat energetic, o mare parte din energia sesiunii se va lupta cu aceste entități care se opun. Această luptă duce la un consum mai mare de timp. Timpul alocat unei sesiuni QHHT este totuși limitat.

9. Primești cât poți duce

Nu toată lumea are de procesat la fel de multă karmă sau de învățat la fel de multe lecții în viața prezentă. Pentru unii aceasta ar trebui să fie ultima viață pe Pământ. Din acest motiv aceștia și-au planificat ca până la finalul vieții să curețe, să vindece, multe dezechilibre energetice și să finalizeze multe lecții. Am putea zice că ei au multă karma de procesat.

Dacă e multă karma de procesat, ea este procesată pe bucăți. Altfel viața noastră ar deveni un dezastru și corpul nostru n-ar putea duce toate aceste descărcări karmice. În plus, ne-am putea simți copleșiți de procesele prea intense și să ne pierdem speranța. Sinele nostru vrea să ne ajute, așa că drămuiește lucrurile în așa fel încât să reușim să facem față, fizic, energetic, mental.

Alții sunt în vieți de odihnă. Cu ei ar fi bine să nu te compari – pentru ei viața vine ușor și pare că nu au deloc greutăți sau provocări. Nu avem informații să îi judecăm – poate au primit o viață de odihnă după o experiență anterioară foarte grea. Ei nu vor avea karmă de procesat în această viață și o sesiune de hipnoză pentru ei nu va aduce foarte multe informații, pentru că ei sunt… în pauză. Nu au nevoie să le fie deranjată experiența de odihnă.

Dacă nu găsești cauza originară, mai e sesiunea QHHT bună?

domino
Sursa foto – pixabay.com

Când într-o sesiune QHHT cineva nu se duce la cauza originară, tot putem spune că a avut o sesiune bună. Da, problema lui nu va fi vindecată complet. Dar se va ameliora și va crea un context mai bun pentru ca, atunci când va fi pregătit, să se ducă la cauza inițială. Efectele din prezent se ameliorează pentru că persoana a lucrat totuși asupra unui strat mai recent al problemei sale.

Vindecarea vieților trecute se întâmplă ca în imaginea de mai sus cu șirul simplu de piese domino. Putem să răsturnăm piesele începând de la oricare capăt – de la capătul cel mai vechi, cel mai îndepărtat, sau de la cel mai recent, sau de la oricare piesă din mijloc. Când facem asta, la final tot vom avea mai puține piese în picioare, adică… mai puține piese de care să ne ocupăm mai târziu.

E foarte important să nu ne comparăm unii cu ceilalți. Ne onorăm felul nostru de a fi, ritmul propriu de a face pașii de vindecare și planul nostru pentru această viață. Dacă înțelegem asta, avem așteptări mai realiste și ne putem deschide cu adevărat procesului NOSTRU.

Tu alegi câte sesiuni QHHT dorești să experimentezi și cu cine. Această alegere este parte din felul în care îți creezi tu viața.

Eu nu știu dinainte cum va fi experiența ta QHHT și nu îți pot garanta că vei rezolva dintr-o sesiune toate problemele tale, sau că vei primi răspunsurile la toate întrebările din lista ta. Dar pot să fac tot ce îmi stă mie în putere să te însoțesc într-o sesiune QHHT cum pot eu mai bine. Nu uita, e o experiență de cunoaștere de sine și autovindecare a ta, și vom descoperi împreună ce-ți arată Sinele tău Superior.

Dacă îți dorești o astfel de experiență sau mai ai încă întrebări, îmi poți scrie completând formularul de aici.