prism-of-light

Iin octombrie 2017 am făcut prima sesiune-surogat de hipnoză QHHT. Am lucrat cu o doamnă de 64 de ani pentru un domn de 66 de ani, soțul dânsei, pentru a cere vindecare, răspunsuri legate de cauza afecțiunilor sale și recomandări pentru viitor. Aveam multe emoții, dar am reușit împreună să facem o treabă foarte bună, să avem o experiență interesantă. Finalul acestei experiențe a fost suprinzător pentru toți cei care am participat, oferindu-ne o lecție importantă despre viață și despre călătoria sufletelor prin această lume. A fost apoi și un prilej pentru a scrie un articol mai cuprinzător despre acest tip mai special de sesiune QHHT.


Ce este o sesiune-surogat?

Sesiunea-surogat este o sesiune de hipnoză în care intră în transă o persoană (surogatul) pentru a obține vindecare, răspunsuri sau direcție pentru o altă persoană (beneficiar) care nu poate parcurge acest proces în mod direct.

În general acest tip de sesiune este recomandat pentru cazurile cu care nu se poate lucra în mod direct: persoane care nu aud, schizofrenice, în comă sau alte stări în care nu pot vorbi și/sau nu au discernământ, persoane suferinde aflate într-un loc din care nu pot ajunge la o sesiune, copii sub 16 ani*.

Vom putea face o astfel de sesiune se face numai între persoane înrudite sau apropiate, legate emoțional, aflate în relații bune.

Exemplul 1: părintele care este mai deschis către hipnoză va putea lucra pentru copilul său. Sesiunea-surogat este indicată în situația în care copilul are:

  • o anumită afecțiune fizică și nu i se identifică cauza pentru a putea fi tratat corespunzător;
  • nu reacționează la tratamente;
  • are multiple afecțiuni înlănțuite;
  • suferă de anumite tulburări emoționale, spaime, blocaje sau traume peste care nu poate trece;
  • sau experimentează alte situații de viață care îl dezechilibrează profund și îl împiedică să înainteze în viață.

Exemplul 2: soțul poate intra în transă pentru soție, frații apropiați unul pentru celălalt, iubita pentru iubit, etc. dacă:

  • unul dintre ei este bolnav și nu i se identifică cauza bolii, dar nu poate auzi, nu poate vorbi, nu este conștient;
  • sau nu poate să își imagineze/să vizualizeze imagini în minte (tehnica aceasta de hipnoză folosindu-se de vizualizare pentru a intra în starea de transă), cum este cazul unor persoane de peste 50 de ani (mai ales bărbați, eventual și cu profesii sau pregătire de natură tehnică);
  • suferă de schizofrenie, e în comă, are o evoluție galopantă a bolii fără explicații medicale, etc.

Un cadru diferit

După cum am descris pe site, tehnica QHHT a lui Dolores Cannon de hipnoză deschide foarte multe posibilități, lăsând loc pentru informații și soluții noi și adesea surprinzătoare. Însă pentru a le putea accesa e nevoie de deschidere, atât din partea facilitatorului, cât și din partea subiectului.

Într-o sesiune-surogat, în care sunt de fapt trei părți implicate (facilitatorul, surogatul și beneficiarul) e nevoie ca și beneficiarul final al sesiunii să fie deschis și să aibă încredere în cel care se lasă hipnotizat pentru acesta și în facilitator. Relația de încredere dintre participanți în acest caz are mai multe valențe și mai multe ramificații. Puteți vedea de unde necesitatea ca subiectul și beneficiarul final al sesiunii să fie înrudiți sau foarte apropiați? E necesară o conexiune specială, suficient de puternică pentru ca deschiderea să fie cât mai mare.

Mai este important de reținut că astfel de sesiune se face numai cu acceptul beneficiarului final. Fără acceptul lui nu vom putea accesa anumite informații și nu vom putea cere, de fapt în numele lui, de la Sinele lui Superior vindecare pentru acesta. Sinele lui Superior știe dacă el vrea să fie vindecat, dacă este pregătit pentru vindecare, care e cauza pentru care a apărut dezechilibrul fizic (sau de altă natură). Tot el știe dacă este momentul pentru vindecare, cum se poate face ea și în ce ritm, pentru a nu crea alte dezechilibre persoanei respective.

Mai trebuie să înțelegem că există și posibilitatea ca vindecarea să nu fie parte din planul pe care beneficiarul sesiunii și l-a făcut pentru această viață, ci tocmai boala prin care trece să fie cea care îi aduce ceva ce își dorește să obțină (și care întotdeauna duce la evoluție spirituală, oricum ar fi și orice ar presupune ea). În acest din urmă caz, informațiile din cadrul sesiunii pot veni pentru a aduce acceptare, înțelegere și chiar alinare sufletească persoanei pentru care se dorea sesiunea sau apropiaților ei, pe lângă o eventuală îndulcire a simptomelor beneficiarului.

Am povestit aici că sesiunea QHHT are trei părți – interviu, transă și revenire. La sesiunea-surogat sunt prezenți (în principiu) doar surogatul și facilitatorul. Totuși, în anumite cazuri, este posibil ca la partea de interviu să participe și persoana pentru care se face sesiunea.

În partea de transă în tehnica de hipnoză cuantică QHHT avem o parte de reamintire a unor scene din alte vieți și o parte de discuție cu Sinele Superior. În timpul sesiunii-surogat, spre deosebire de sesiunea obișnuită QHHT, pot apărea scene din alte vieți ale surogatului, sau ale beneficiarului, sau amândouă. Nu există limitări în această metodă, în afara celor personale.

În partea de discuție cu Sinele Superior vom primi clarificări privind scenele din viețile trecute pe care le-am parcurs anterior – din ale cui vieți sunt, de ce le-a readus în conștient, ce ramificații au întâmplările din acele scene în viețile celor doi și în ce fel au legătură acele scene cu afecțiunea beneficiarului sesiunii. Cu permisiunea Sinelui Superior al beneficiarului vom afla apoi răspunsuri la mai întrebări cum ar fi: Care sunt cauzele afecțiunii sale? Poate fi vindecat? Ce e necesar pentru ca aceasta să se întâmple? Iar dacă este îngăduit și spre binele său cel mai înalt, vom cere vindecare. Fiindcă surogatul se pune la dispoziție pentru acest tip de sesiune, cel mai adesea, este posibil ca și el să primescă răspunsuri și vindecare. Totul este orchestrat într-un mod miraculos de Sinele Superior, spre binele tuturor celor implicați.

Contextul primei sesiuni-surogat

Vă spuneam la început că am făcut prima sesiune de acest fel în octombrie 2017. De fapt a fost prima de acest fel „comandată”. Am mai avut sesiuni cu anumite persoane în care am avut o componentă de sesiune-surogat, care s-a petrecut în mod spontan. Mai precis persoana în transă a venit cu câteva întrebări legate de cineva apropiat, dorind să îl ajute să se deblocheze și să se deschidă sufletește. Sinele Superior ne-a răspuns care sunt cauzele pentru care acea persoană se comportă într-un anumit fel sau suferă de ceea ce suferă, iar apoi a spus că poate interveni să remedieze, să ajusteze, să corecteze lucrurile. Apoi a trecut pur și simplu la treabă și a inițiat vindecarea. În astfel de situații am simțit cât de iubiți suntem cu toții, cât de sincer și de iubitor e Sinele Superior și cât de tare ne vrea binele. Abia așteaptă să ne deschidem, să cerem, să ne dăm voie să primim – prin orice căi, directe sau indirecte.

Sesiunea aceasta „la comandă” a apărut cu o poveste întortocheată. N-am să scriu povestea aici, dar o să descriu cazul. Domnul C. avea 66 ani, era un inginer preocupat de tehnică, soft, mașinării și tehnologii noi. A ieșit la pensie forțat de împrejurări și a venit la o sesiune pentru a cere vindecare, ghidat de fiul său. Situația era cam așa: cancer la prostată, cu (posibile) metastaze osoase și limfatice, anemie severă, ganglioni limfatici inflamați la gât operați, constipație, lipsa poftei de mâncare, dureri de spate, oboseală și probleme de somn,… și altele care decurg din acestea. De fapt, fiul domnului C. mi-a cerut „o vindecare instantanee, de urgență”, starea sănătății tatălui său nefiind deloc încurajatoare.

Am încercat o sesiune, dar fiindcă dânsul nu putea vizualiza (având o minte foarte logică și concentrată pe văz și dovezi palpabile) nu am putut face nimic. După un timp, în care am făcut terapie cu dânsul folosind alte metode (cu rezultate bune, dealtfel, dar poate nu suficient de miraculoase pe cât și-ar fi dorit) și un consiliu de familie, soția domnului a fost delegată să vină pentru o sesiune-surogat. Între soți era o iubire profundă, care a rezistat peste zeci de ani, arătând o conexiune deosebită între cei doi. Dar doamna era tot o persoană logică-rațională, de formație tot inginer, deși un pic mai deschisă. Faptul că dânsa visa și își putea imagina lucruri, ne-a dat o mică speranță și astfel ne-am decis să încercăm.

Mai trebuie să vă spun că am constatat că pentru persoanele de peste 55 de ani, de naționalitate română, crescute în comunism și de credință ortodoxă, posibilitatea explorării vieților trecute (sau, și mai îndrăzneț, al altor vieți) este adesea un subiect tabu. Atâta timp cât tehnica de hipnoză QHHT are ca și componentă de bază explorarea altor vieți, devine evident că ne este mai ușor să o exploatăm la maximum atunci când există deschidere față de acest subiect, în loc de reținere și scepticism.

Experiența

piramida-albastraSesiunea a început, ca de obicei, cu interviul cu soția domnului C. Doamna venise pregătită cu lista de întrebări și totul a decurs rapid. Apoi am povestit puțin despre cum se desfășoară o astfel de experiență, dânsa fiind prima oară într-un astfel de context, fără antrenament de meditație sau alte practici spirituale. Și-apoi ne-am apucat (cu inima’n sân, ca la roller-coaster, când nu știi la ce să te aștepți, dar vrei să ajungi cu bine la capăt).

Când a intrat în prima scenă s-a văzut stând întinsă într-o piramidă de lumină. Pereții erau ca din mătase fină, aproape translucizi – nu se putea vedea nimic înafara piramidei, dar lumini de diferite culori intrau prin ei și îi colorau. Astfel pereții piramidei erau când verzi, când mov, când albi – nuanțele intercalându-se în frumoase culori marmorate. Piramida nu avea nici o fereastră, nici o deschidere. Din când în când în vârful piramidei apărea o spărtură prin care intrau raze alb-aurii, care ajungeau până spre ea și luminau interiorul piramidei. Razele curgeau un timp, apoi deschiderea dispărea, reapăreau culorile pe pereții piramidei. Apoi iar se deschidea vârful piramidei și intrau raze alb-aurii până spre ea. Pe parcursul acestor succesiuni de lumini dânsa simțea, din când în când, anumite senzații prin corp sau putea vedea  în jurul corpului anumite zone gri (cu ochii minții, având ochii închiși dealtfel). După ce apăreau zonele gri, apărea o lumină și le dizolva, făcând loc unei senzații de căldură plăcută și energiei care circula prin corp.

Fiindcă imaginile se tot repetau, am încercat de câteva ori să o ghidez către alte scene, pentru a vedea și altceva. Însă ajungeam invariabil la aceleași imagini, care se repetau în aceeași succesiune. După un timp am închis această buclă și am chemat Sinele Superior pentru a afla mai multe. Am aflat că imaginile nu aveau legătură cu nici o viață trecută a niciunuia dintre soți și că era modul în care i-a fost arătată vindecarea care avea loc, vindecarea pe care o ceruseră.

Piramida de culori era de fapt o cameră de vindecare. S-a petrecut vindecare pentru amandoi: doamna a primit vindecare pentru câteva zone din corp unde avea anumite dureri, iar pentru domnul C. s-a inițiat de fapt un proces de vindecare mai lung, mai precis de 6 luni (!!!). Când corpul este foarte afectat sau curățările/ajustările pe care trebuie să le facă sunt de mare amploare, Sinele Superior obișnuiește să inițieze în timpul sesiunii procesul de vindecare, pentru a-l continua până la finalizare în timpul somnului, pe o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp. Face asta pentru a nu brusca corpul, pentru a fi blând cu el și pentru a-i da persoanei timp să se acomodeze cu schimbările pe care le face. Iar în timpul sesiunii ne poate da o estimare privind durata pe care consideră necesar să facă acest proces de vindecare, tocmai pentru ca persoana să fie răbdătoare și ea cu rezultatele pe care și le dorește.

A fost interesant în această sesiune-surogat că domnul C. a primit o temă de la Sinele Superior. Pentru a-și desăvârși vindecarea dânsul trebuia să devină un participant activ în acest proces. Tema pe care a primit-o a fost să folosească acest timp cât corpul era în procesul de vindecare pentru a intra în contemplare și introspecție. Dânsul trebuia să identifice – de unul singur – care sunt lucrurile pe care trebuia să le schimbe la el însuși pentru a avea o viață mai bună din acea zi înainte, pentru a-și putea continua viața așa cum și-o dorea. Inclusiv trebuia să își clarifice cum vroia să arate viața dânsului din acel moment de răscruce mai departe. Fiindcă mintea era partea sa cea mai antrenată, a fost resursa desemnată să îl slujească și în acest proces. Iată cum o minte disciplinată și antrenată să parcurgă procese complicate de analiză a fost pusă să își schimbe focusul de pe exterior pe interior, pentru a crea ceva nou, diferit de ce experimentase până atunci, dar mai aliniat cu natura lui adevărată – un transmițător de cunoaștere interesat să aducă binele în viața oamenilor cu ajutorul tehnologiei. Sinele Superior îi propunea o călătorie nouă, în același corp, dar îi cerea să facă ajustări pentru a o continua diferit. În prima parte a vieții fusese mai aproape de tehnologie, și ceea ce i se propunea era să se apropie mai mult de oameni. Însă întotdeauna sufletul omului poate alege. Iar uneori poate decide că schimbările sunt prea grele de făcut.

Sesiunea cu soția domnului C. a fost reușită. Au urmat săptămâni în care domnul C. s-a simțit din ce în ce mai bine, mai împăcat, dar și mai plin de speranță. Păstrând legătura cu dânsul l-am întrebat cum evoluează tema pe care o primise – contemplarea propriei persoanei și schimbările pe care le putea face pentru a da o nouă direcție vieții sale. M-a întristat când mi-a spus că nu are timp, că e foarte important să rezolve anumite lucruri legate de un server si alte lucruri tehnice, administrative. În decembrie 2017 a trecut dincolo, cumva pe neașteptate – după o evoluție fizică spre bine, dintr-o dată corpul a început din nou să se degradeze și a cedat.

Concluzie

Sesiunea-surogat este un „artificiu”, o scurtătură, prin care putem cere să aflăm cauzele afecțiunii cuiva drag, putem cere vindecare pentru acea persoană, putem cere soluții sau direcție, sau alinare. Uneori avem acces la informațiile acestea și uneori le primim. Uneori primim tot ce cerem. Sinele Superior/Universul este întotdeauna acolo să ni le dea, dacă este spre binele cel mai înalt al beneficiarului, dacă el cu adevărat le caută, și le dorește.

In cazul acesta pe care vi l-am povestit mai sus, am primit vindecare și răspunsuri pentru domnul C.. Și totuși dânsul a plecat. Tema a fost prea grea și corpul prea afectat ca să îl mai susțină.

Când facem o astfel de incursiune pentru cei dragi e bine să ne fie clare în minte câteva lucruri.

Uneori va trebui să înțelegem și să acceptăm alegerile celor dragi, atunci când drumul pe care merg presupune suferință sau chiar părăsirea acestei vieți. Uneori schimbarea li se pare prea greu de făcut, dar nimeni nu o poate face în locul lor. Sau corpul este prea fragil, deteriorat sau obosit ca să mai susțină o schimbare prea mare. Uneori pentru sufletul lor să continue lupta nu mai e interesant, nu le mai aduce nimic nou pentru care să vrea să continue. Uneori suferința le aduce, pur și simplu, o încheiere a unei bucle deschise cu mult timp în urmă (poate chiar în alte vieți). Iar alteori, printr-o boală prin care mor încet ne fac să ne obșnuim cu gândul că nu-i vom mai avea printre noi, ne dau timpul să ne desprindem de ei și să-i iertăm, să le mulțumim sau să le spunem ce mai avem de spus înainte de a ne despărți (pentru o vreme).

Poveștile oamenilor sunt complicate, pentru că nu încep la momentul nașterii în această viață și pentru că în ele sunt multe fire, care-au început să se țeasă între ele mai dinainte, căutând totodată să ajungă într-un anume loc sau formă. Este însă și mai complicat să facem cercetări în poveștile altora, pentru că nu întotdeauna vom avea acces la informații așa cum ar avea ei pentru ei. Sesiunea-surogat este o posibilitate, dar nu o promisiune. Uneori poate să ajute.

Dacă ți s-a părut interesantă această informație și vrei să-ți deslușești propria poveste printr-o sesiune de hipnoză QHHT poți să ne scrii aici.