Am primit recomandarea acestui articol interesant cu 52 de întrebări de autocunoaștere și îl consider un instrument extrem de util pentru introspecție și lucru cu sine. Așa că am hotărât să îl traduc și să îl las aici:

  • tuturor celor care doresc o sesiune de hipnoză cuantică QHHT și nu știu ce întrebări să pună și la ce să se gândească înainte de sesiune, ca să obțină ceea ce au nevoie pentru a-și îmbunătăți viața
  • celor care nu se simt încă pregătiți să facă hipnoză sau vreun alt fel de terapie cu cineva, dar care ar vrea să pornească de undeva în lucrul cu sine
  • celor care au început să lucreze cu ei înșiși, dar nu mai au idei cum să investigheze mai mult ungherele propriei persoane
  • celor care fac își setează intenții la Lună Nouă și la Lună Plină pentru a aduce ceva nou sau pentru a elibera ceva vechi din viața lor, ca să aibă inspirație
  • celor care vor claritate de sine, care își asumă co-crearea propriei realități.

Poate niciodată astfel de întrebări nu v-au fost adresate de cineva, poate ar putea părea grele sau incomode. Știu că sunt oameni care în 60 de ani nu s-au gândit măcar la astfel de lucruri. Eu cred că niciodată nu-i prea târziu și că fiecare pas e important. Vă doresc spor la treabă!

Întrebările de autocunoaștere potrivite pot fi un instrument deosebit pentru a descoperi cine ești cu adevărat, pentru a-ți identifica falsele credințe despre tine însăți și pentru a dobândi o mai bună claritate cu privire la ce-ți dorești cu adevărat de la viața ta.

Cele mai mulți dintre noi au ajuns să fie foarte condiționați de experiențele din copilăria timpurie. Într-atât încât acționăm conform tiparelor inconștiente, fără a ne opri să ne întrebăm dacă vom obține astfel o stare de fericire durabilă.

Întrebările care ne pun pe gânduri pot întrerupe aceste tipare, pot declanșa conștientizări profunde și pot determina schimbări pozitive.

Cum să folosești întrebările?

Iată 52 de întrebări de autocunoaștere create pentru tine. Și iată câteva moduri de a lucra cu ele.

Ai putea explora câte una în fiecare săptămână pe parcursul anului care urmează. Sau ai putea alege câteva întrebări și să lucrezi cu ele mai intens pe parcursul unei săptămâni sau al unei luni. Însă s-ar putea să nu ai nevoie decât de una sau două întrebări din această listă pentru a face o schimbare importantă în viața ta.

Găsește-ți ritmul potrivit ție. Nu te forța prea tare, ca apoi să sfârșești simțindu-te copleșită sau pierdută într-un labirint mental.

Găsește-ți un loc liniștit și confortabil, dacă poți. Din liniște răsar cu precădere răspunsuri profunde, care chiar îți pot schimba viața. Dar dacă te simți mai bine într-o cafenea plină de lume, e la fel de bine.

Dă-ți voie să te relaxezi. Poate vrei să faci câteva mișcări pentru a te întinde sau să inspiri de câteva ori profund, iar apoi să-ți pui una din întrebările care urmează.

Dacă îți place să ții un jurnal, notează-ți răspunsurile într-un caiet sau jurnal. Sau poate îți schițezi impresiile și gândurile profunde pe o singură foaie de hârtie. Mie îmi place să-mi notez impresiile inițiale, să las apoi întrebările să se scufunde o vreme în mintea mea subconștientă, ca apoi să revin la ele într-o altă zi a săptămânii.

Când ne punem astfel de întrebări provocatoare pot ieși la suprafață tot felul de emoții. Pot apărea emoții grele, ca vina, tristețea sau furia. La polul opus ai putea simți ușurare, eliberare sau bucurie. Orice fel de emoții ar fi să iasă la iveală, acceptă că sunt temporare și că vor trece. Doar dă-le voie să existe, pe cât poți de bine. Se vor dizolva de la sine, dacă nu le hrănești cu prea multe gânduri sau emoții.

În același timp aceste emoții îți pot aduce conștientizări valoroase în legătură cu tiparele tale. Dacă adesea răspunzi prin auto-învinovățire, ce-ți spune asta despre tine? Să știi că nu trebuie să rămâi blocată în acest tipar de reacție. Te poți vindeca de auto-învinovățire sau de orice alt tipar emoțional care te dărâmă. Dar trebuie mai întâi să devii conștientă de ele, iar aceste întrebări de autocunoaștere te pot ajuta.

Fii blândă cu tine însăți pe parcursul procesului. Nu-ți uita calitățile pozitive și toate schimbările pozitive pe care le-ai făcut deja. Dacă ți se pare un proces prea greu de parcurs de una singură, caută sprijinul unui terapeut specializat, al unui coach sau al unei prietene.

52 de întrebări de autocunoaștere

Imagine de Free-Photos de la Pixabay

Iată întrebările mai jos!

1. Ce contează cel mai mult pentru mine?

2. Care sunt valorile mele cele mai importante ? Ce din felul în care îmi trăiesc viața nu este aliniat cu valorile mele?

3. Care sunt cele mai importante nevoi și dorințe ale mele? Viața mea prezentă le îndeplinește?

4. Care sunt principiile după care-mi trăiesc viața?

5. Care este scopul vieții mele?

6. Ce părere am despre tipul meu de personalitate? Dacă nu știi care e tipul tău de personalitate, citește Do You Know Your Personality Type.

7. Care sunt darurile mele personale?

8. Care trei cuvinte mă descriu cel mai bine?

9. Ce mi-aș dori să fac mai des și de ce? Cum pot face asta?

10. Ce mi-aș dorit să fac mai rar și de ce? Cum pot face asta?

11. În legătură cu ce mi-ar plăcea să încetez să-mi fac griji? Ce pot face pentru a mă elibera de această grijă?

12. În ce mod depășesc gândurile și experiențele negative?

13. Când simt durere fizică sau emoțională, care sunt cele mai bune lucruri pe care le pot face pentru mine?

14. Ce nu mă lasă să dorm noaptea?

15. Ce mă face să-mi pierd energia? Cum o elimin din viața mea sau să mă protejez de efectele ei negative?

16. Cum mi se pare ritmul vieții mele? E prea rapid, prea încet, sau e exact cum trebuie?

17. Ce simt în legătură cu ultima mea greșeală și ce am învățat din ea?

18. Aștept ca alții să-mi rezolve problemele? De ce fac asta?

19. Ce mă motivează, inspiră, entuziasmează?

20. Mă agăț de ceva la care ar fi mai bine să-i dau drumul? Ce este și ce mă împiedică să-i dau drumul?

21. Am treburi nerezolvate? Cu cine? Ce fel de muncă interioară trebuie făcută pentru vindecare? Ce pași pot face pentru a le soluționa?

22. Pe o scară de la 1-la-10 unde mă aflu când vine vorba calm și centrare în situațiile provocatoare? Ce e nevoie să fac pentru a avea parte de mai multă pace în viața mea? (Dacă ai nevoie de idei citește aici: 21 Ways to Eliminate Stress from Your Life.)

23. În care sectoare ale vieții mele dau la schimb autenticitatea pentru siguranță, sau pentru ceea ce pare a fi siguranță?

24. În ce fel cenzurez ceea ce gândesc sau simt cu adevărat?

25. Ce mă împiedică să fiu mai autentic(ă)?

26. De cât timp personal am nevoie în fiecare săptămână pentru a funcționa bine și a fi fericit(ă)?

27. Ce credințe limitative îmi impactează viața în moduri indezirabile? Care este originea fiecărei astfel de credințe? Mai sunt încă aceste credințe adevărate pentru mine astăzi? Ce credințe pozitive le-ar putea contracara pe fiecare?

28. Cum mă simt când trebuie să-mi impun limitele personale?

29. Ce se află în spatele ezitării mele de a-mi stabili limite personale, atât în general, cât și în situații particulare?

30. Cum mă sabotez pe mine însumi/însămi?

31. Ce părere am în legătură cu grija de sine și cum îmi afectează asta calitatea vieții?

32. În ce privințe mă simt responsabil(ă) în legătură cu toți și cu toate?

33. Cât de multă încredere am în mine însumi/însămi? Îi ascult pe alții mai mult decât mă ascult pe mine?

34. Ce simt în legătură cu a mă liniști, și a asculta cu atenție și răbdare vocea înțelepciunii mele interioare?

35. Am rețineri în a pune întrebările importante? Întrebările grele? Dacă e așa, atunci ce mă sperie?

36. În ce fel ezit sau refuz să acționez în direcția în care-mi spune inima să o fac?

37. În ce mod depinde acceptarea mea de sine de validarea celorlalți sau de anumite realizări?

38. Dacă aș putea schimba un singur lucru în viața mea, ce-aș schimba și de ce?

39. Mă simt susținut(ă) de familia și prietenii mei? Cine mă susține și cine nu?

40. Mă înconjor mai mult de oameni pozitivi sau negativi? Cum funcționează asta pentru mine?

41. Care sunt modurile mele preferate în care am grijă de mine fizic, emoțional, mental și spiritual?

42. Ce simt în legătură cu relația dintre mine și corpul meu?

43. Mă simt confortabil(ă) să mă exprim pe mine însumi/însămi?

44. Mă simt văzut(ă), auzit(ă) și valorizat(ă)?

45. Regret ceva din viața mea de până acum? Ce schimbări pot face pentru a înceta să trăiesc cu regrete?

46. Ce simt în legătură cu a-mi accepta calitățile „negative”? Sunt în stare să mă accept pe de’a-ntregul?

47. Ce îmi spune critictul din interiorul meu? Cum mă oprește asta din a înainta prin viață?

48. Ce nevoi importante ale mele nu sunt îndeplinite?

49. Cum sunt alegerile mele influențate de „ceea ce ar trebui să fac”, prin comparație cu ceea ce dorințele și visele mele îmi spun să fac?

50 . Ce mă face să mă simt mai mult ca eu însămi/însumi? De ce?

51. Mă implic prea tare în problemele altora?

52. Care este cel mai mare vis al meu?

Sursa: https://www.alwayswellwithin.com/blog/2017/06/10/52-self-discovery-questions?fbclid=IwAR1kdI1YvXlIqFqCyATeRsZ0SwX8hl9OoaEZI551lv-yCnJfZA7vP9cj-WU

Dacă vrei să împărtășești cum te-au ajutat aceste întrebări în procesul tău de autocunoaștere sau să lucrezi cu tine, pornind de la aceste întrebări, printr-o sesiune de hipnoză cuantică QHHT, poți să ne scrii aici.