Am întâlnit în ultimele luni mulți vindecători care stau ascunși și nu își oferă darurile celor care îi așteaptă. Discutând cu ei am descoperit că au o problemă cu a cere bani pentru serviciul și timpul lor. Deja sunt instruiți, pregătiți, citiți și destul de conștienți de forma în care trebuie să se manifeste vindecarea prin ei. Știu ce să facă, cum să facă, vor să ajute oamenii, dar nu vor sau nu pot să ceară bani. Dilema neclarificată a banului îi ține pe loc. Astfel ei sunt vindecătorii fără de arginți din dulap.

Stau de câteva săptămâni și mă gândesc. De ce stau ei ascunși? Nu văd cât sunt de dăruiți și de minunați? Nu văd câtă nevoie e de ei? Nu simt cu adevărat cât sunt de așteptați? Nu văd cum cei care au nevoie îi caută, neștiind să le spună pe nume, din cauză că ei stau ascunși? Nu realizează cum astfel blochează dorința Universului de a se manifesta prin ei? Nu văd că făcându-se indisponibili, în viețile lor se blochează și alte aspecte? De-o vreme mă tot frământă un gând. Oare de ce au nevoie vindecătorii aceștia pentru a ieși din dulap?

În lumea cursurilor de dezvoltare personală există deja de ani de zile o ofertă bogată de ateliere pentru deblocarea abundenței, de cursuri despre manifestare, de evenimente menite să atragă energia banilor în viața oamenilor. Unii s-ar putea gândi – dar oare de ce atâta tam-tam legat de abundență și bani? Dacă oamenii aceștia sunt spirituali și vor să vină în ajutorul oamenilor, de ce se agită atât cu banii? Ce treabă are banul cu spiritualitatea? Nu e banul ochiul dracului? E energia lor curată dacă se tot preocupă de bani? Poate și eu am judecat astfel. 

Istoria vindecătorilor fără de arginți

Îmi dau seama acum că toate acestea sunt idei înscrise adânc în conștiința colectivă a umanității. Și că ne țin pe loc. Își au rădăcina în vremuri de mult apuse, iar dacă ne întoarcem privirea în urmă înțelegem de unde vin.

Doctorul sau vraciul satului în vremurile îndepărtate ocupa al doilea cel mai important loc după căpetenia satului. Întreaga comunitate înțelegea importanța sa și îl ținea la loc de cinste. Toate nevoile îi erau asigurate, pentru ca el să se poată dedica complet îngrijirii sănătății trupești și chiar și spirituale a membrilor comunității. Vraciul nu trebuia să vâneze, să cultive, să culeagă, să construiască, să lupte. Vraciul trebuia să prepare remedii, să mediteze, să se conecteze cu Spiritul și să aducă mesaje pentru siguranța sătenilor. Să se ocupe de vindecare, de nașteri, de cei aflați pe moarte. Nevoile sale fiind asigurate, el nu trebuia să ceară nimic în schimb. Și multă vreme așa a fost.

Lumea vindecătorilor din prezent

Vremurile însă s-au schimbat. Comunitățile s-au lărgit în așa măsură încât membrii nici nu se mai cunosc unii pe alții. Nu mai știu cine e specializat în ce anume sau la ce e bun. Vindecătorii nu mai sunt recunoscuți în același fel de societate. În același timp comunitatea a fost spartă în unități din ce în ce mai mici… Familia, celula de bază a societății… Iar de când globalizarea a cuprins lumea nici familia nu mai e o celulă a societății, căci ea s-a spart la rândul ei în indivizi… izolați. Dacă înainte comunitatea era o entitate care își asigura nevoile prin membrii grupului, acum indivizii trebuie să își asigure toate nevoile… individual. Fiecare e pe cont propriu. Inclusiv vindecătorii. Fiecare cu facturile lui, cu modul propriu de a le achita – sclavia modernă.

Însă viziunea cu vindecătorii fără de arginți nu s-a schimbat odată cu timpurile. Și iată cum o mulțime de vindecători ezită să își ofere darurile, iar alții trăiesc în condiții modeste sau abia își plătesc cheltuielile. Acest model al vindecătorului sărac nu este prea ispititor pentru noii vindecători care sunt așteaptați să își ofere serviciile. Dorința lor arzătoare de a se pune în serviciul oamenilor se izbește de realitatea crudă pe care facturile furnizorilor de utilități, banca și nevoile de bază (și cele mai elevate) le aruncă lunar în față. 

E nevoie de mulți vindecători

În activitatea ei de hipnoză, în discuțiile cu Sinele Superior, Dolores a aflat că mulți dintre cei care veneau să lucreze cu ea erau meniți să fie vindecători. La un moment dat, contrariată de numărul lor tot mai mare, a întrebat Sinele Superior dacă există o explicație pentru aceasta. Răspunsul a fost că va veni o vreme în care va fi nevoie de foarte mulți vindecători, de multe feluri. I s-a amintit că un vindecător se poate ocupa de un număr limitat de oameni și că rezonează cu anumite persoane. I s-a arătat că vindecători vor avea propriile provocări, care îi vor face mai puțin disponibili uneori. I s-a amintit că și vindecătorii mor sau renunță în fața greutăților. Din acest motiv va fi nevoie de mulți – unii vor fi de rezervă.

Blocajul legat de bani te ține pe loc

Poate chiar tu, care citești acum, ții vindecătorul din tine în dulap și nu îți oferi serviciile.

Poate te-ai întrebat ce poți face ca să ieși de-acolo. Sau poate nu te-ai întrebat, ci ai decis că vindecarea este pentru tine un hobby, pentru că… Sunt alții mai pregătiți… Nu ai un cabinet în care să poți face asta… Și mai sunt și legi și contabilitate de care ar trebui să ții cont și n-ai vrea să te complici cu ele… Și mai e și partenerul, care nu-i chiar de acord. Și oare ce-o să zică lumea și familia, dacă renunți la ce-ai învățat în școală și treci la a face asta? Și nu se poate trăi din așa ceva… Nu, iar tu n-ai putea să ceri bani oamenilor pentru că le faci un bine sau că îi ajuți la nevoie. 

Însă dacă nu le ceri bani, să-ți spun ce-am văzut că se întâmplă.

Cel mai probabil, neavând un cabinet (pentru că nu îți permiți să îl plătești), te vei duce tu la pacienții care te solicită pentru terapie. Vei consuma combustibil din banii tăi, îți vei folosi mașina, vei sta în trafic. Sau vei schimba mai multe autobuze, te vei înghesui printre mulți oameni și într-un final vei ajunge acolo. Vei face terapia cu tot dragul – pentru că abia așteptai să oferi ce ai de oferit. La final omul îți va mulțumi și vei porni înapoi spre casă. Din nou prin trafic ori prin autobuz, pe timpul tău.

Ah! Această activitate se va întâmpla în timpul tău liber, de după serviciu. Pentru că dacă nu ceri bani, nu ai din ce să trăiești, așa că trebuie să îți păstrezi serviciul. Deci, după serviciu sau în weekend faci terapii, pentru care faci tu efort și cheltui bani și timp.

Dacă ești într-o relație, ai un soț sau copii, după o vreme, ei te vor trage de mânecă spunându-ți că oferi străinilor timpul și energia pe care ar trebui să le-o oferi lor. Și după o vreme te vor convinge să renunți sau vor apărea tensiuni. Și chiar tu vei alege să renunți, pentru că efortul ți se va părea la un moment dat prea mare – timp, cheltuială, certuri în casă, oboseală, pentru câteva „Mulțumesc” după serviciu.

Nu vei putea să rostești asta cu voce tare – nici măcare nu-ți vei da voie să formulezi gândul până la capăt – și vei spune că să fii vindecător nu este pentru tine. Că îi lași pe alții, că sunt alții mai dăruiți… Și tot acest proces s-a întâmplat pe repede-înainte și s-a sfârșit ca un drum închis. Însă închis rămâne darul tău în tine. Și cu asta apare o neîmplinire, conformismul și întoarcerea la ceea ce vor ceilalți ca tu să fii. Totul e ca o sămânță care încolțise și care s-a uscat pe parcurs, nemaifiind udată.

Dar te-ai gândit că poate oamenii ar plăti cu bucurie, numai să găsească omul care să-i ajute cu ceea ce li se întâmplă? Că ar fi bucuroși să găsească pe cineva care să le indice măcar pe unde să o ia, dacă nu le rezolvă problema?

Dacă tu ți-ai rezolva acest subiect al banilor versus ceea ce ai tu de oferit lucrurile ar începe să funcționeze și toate îndoielile ar dispărea. Crede-mă. Și ochii tăi ar începe să scânteieze văzând cum se poate manifesta Universul prin tine, prin sincronicitățile care ar începe să se producă.

Conștiința colectivă și ceea ce conține ea despre vindecători și bani poate fi schimbat în timp. Cu fiecare dintre noi. Ce ne este mai la îndemână și putem schimba este ceea ce există în câmpurile și în conștiința fiecăruia.

Energia banului este o altă formă a creației în lumea în care trăim, menită să faciliteze schimbul. Dacă uităm asta și ne împiedicăm de toate celelalte proiecții și construcții din jurul banilor, viața ne va fi mai complicată.

De unde să începi?

Gândindu-mă la vindecătorii din dulap pe care i-am întâlnit în ultima vreme am scris un mic plan de acțiune pentru a-i scoate de acolo și a-i pune mai aproape de cei care-i așteaptă. Dacă și tu simți că ești unul dintre ei, sper să găsești inspirație mai jos.

  1. Împământarea – este conectarea trupului fizic la energiile susținătoare ale planetei, pornind de la chakra rădăcină, prin picioare și apoi prin chakrele tălpilor. Caută tehnici de împământare diferite, experimentează cu ele și vezi care funcționează cel mai bine pentru tine. Apoi aplică tehnica aleasă în fiecare zi, poate de mai multe ori (ca de control), până simți că devine o a doua natură. Vei primi confirmarea că funcționează prin amplificarea manifestării fizice (sub formă de bani sau altfel) și prin energia crescută și claritatea sporită.
  2. Conștientizarea propriilor credințe, programe și emoții legate de bani este un prim pas spre eliberarea de aceste blocaje. Poți face liste scrise în mod automat, sau după un timp de meditație, cu tot ce-ți trece prin minte legat de subiectul banilor. Ce simți când te gândești la bani, ce faci ca să ai bani și cum e pentru tine când n-ai bani. Scrie tot, fără să judeci. Nu le îndulci și nu le drege în nici un fel. Apoi îți va fi mai ușor să lucrezi cu ele – tehnici există. În faza aceasta nu te gândești cum vei lucra cu ele, ci doar le scoți la suprafață. Dacă nu le scrii le vei uita (au tendința de a se ascunde înapoi în subconștient).
  3. Eliberarea limitărilor legate de bani. Pentru asta îți recomand EFT/Tapping, dar există și alte metode. Inclusiv Reiki 2. Caută un specialist cu care rezonezi și treci la treabă, aplicând tehnica aleasă.
  4. Clarificarea convingerilor legate de propria identitate te va ajuta să îți dai seama cine crezi că ești, cine te-ai pornit cândva să fii, cine încerci să pari, cine ar vrea alții ca tu să fii, ce vrea societatea de la tine, etc. Vei putea apoi să triezi din toate aceste credințe false, proiecții și iluzii, să dai din ele la o parte, pentru a face mai mult spațiu ca să afli cine ești cu adevărat. Cunoscându-te mai bine pe tine, vei ști ce te face fericit, ce te motivează, Făcând ceva ce te pasionează, banii nu vor mai fi o prioritate sau un impediment pentru tine. Prioritățile fiindu-ți clare, banul va deveni doar o consecință firească a serviciului tău.
  5. Clarificarea scopului vieții. Este de datoria fiecăruia să își găsească scopul în viață. Această claritate ne ajută să depășim greutățile și ne fac să mergem înainte. Claritatea aduce pace în suflet și echilibru.
  6. Împrietenirea cu energia banilor. Banii sunt o energie ca oricare alta, pe care putem învăța să o atragem în viața noastră și să o manipulăm din ce în ce mai bine. Dacă respingem sistemul (pentru că nu suntem de acord cu el) și respingem și energia banilor, Universul își poate revărsa abundența asupra noastră și în alte forme, dar s-ar putea să nu putem cumpăra bilete de avion sau medicamente sau mașini și case dând la schimb produse sau servicii pe care le primim de la alții. Îți sugerez să te împrietenești cu această energie – fă un exercițiu de imaginație și vezi ce iese la iveală. Inelia Benz are un exercițiu de acest fel, gratuit, scurt și în limba engleză. Îți recomand să-l faci de mai multe ori. Îl găsești aici. Și poate mergi și la niște workshop-uri de abundență, dar ia de acolo doar ce ți se potrivește.
  7. Înțelegerea regulilor jocului și legile universale care se aplică existenței încarnate pe Pământ te pot ajuta să accepți altfel această experiență și să devii un creator mai asumat. Chiar dacă există un plan făcut dinainte, modul în care implementăm acel plan depinde de propria noastră creativitate, de curajul nostru și de implicare. Poate această poveste din sesiunea cuiva îți dă câteva idei.

Mi-aș dori să aflu de tot mai mulți vindecători care își fac curajul să iasă la lumină și să își ofere serviciile. S-ar părea că timpul pentru ei a venit deja.